PowerArchiver Starter

Uvod

PowerArchiver Starter je sistemska tray aplikacija koja omogućava korištenje PowerArchiverovog sustava zadataka i olakšava pokretanja PowerArchivera.

Kako ovo radi?

Jednom pokrenut, PowerArchiver Starter obitava u vašem pladnju sustava i pokreće se svaki put kada upalite računalo.

Mogućnosti pri desnom kliku miša na ikonu PowerArchiver Startera:

 • “Pokreni PowerArchiver” - Lijevim klikom na ovu mogućnost brzo pokrećete PowerArchiver. Dvostrukim klikom na ikonu PowerArchiver Startera u sistemskom trayu također ćete pokrenuti PowerArchiver.
 • “Prikaži zadatke” - Otvara prozor zadataka koji prikazuje trenutne zadatke
  • “Izbriši” - Briše odabranu operaciju (nije moguće izbrisati operaciju koja se trenutno izvršava).
  • “Pomakni gore” - Pomiče odabranu operaciju jedno mjesto naviše (nije moguće pomaknuti operaciju koja se trenutno izvršava).
  • “Pomakni dole” - Pomiče odabranu operaciju jedno mjesto naniže (nije moguće pomaknuti operaciju koja se trenutno izvršava).
  • “Zatvori” - Zatvara prozor zadataka.
 • “Uvijek koristi zadatke” - Omogućava/onemogućava korištenje zadataka pri svakoj uporabi PowerArchivera, i to za dodavanje, raspakiranje i izradu sigurnosnih kopija. Ovo je ista mogućnost kao i u konfiguracijskom prozoru. Selekcijom/deselekcijom mogućnosti “Dodaj u zadatke” u PowerArchiverovom prozoru Dodaj/Raspakiraj/Sigurnosna kopija će zamjenuti ovu mogućnost.
 • “Nedavno korištene datoteke” - Prikazuje 5 nedavno korištenih zadataka.
 • “Nedavno korištene sigurnosne kopije” - Prikazuje 5 nedavno korištenih sigurnosnih kopija.

Kako uključiti PowerArchiver Starter

Pri prvoj instalaciji PowerArchivera imat ćete ponuđenu mogućnost aktivacije PowerArchiver Startera. Ako ga niste uključili tada, ili ste ga isključili kasnije, možete ga ponovno pokrenuti iz instalacijskog direktorija vašeg PowerArchivera 2012 i to dvostrukim klikom na PASTARTER.EXE. Osim toga, PowerArchiver će vas pitati treba li pokrenuti PowerArchiver Starter, ako ste označili mogućnost “Dodaj u zadatke” koja se nalazi u prozoru Dodaj/Raspakiraj/Sigurnosna kopija.

Kako onemogućiti PowerArchiver Starter

Ako želite onemogućiti pokretanje PowerArchiver svaki put kada uključite računar, jednostavno desnim klikom kliknite na ikonu PowerArchivera u trayu i odaberite mogućnost zatvori. PowerArchiver Starter će vas zatim pitati da li želite da ga zatvorite i da li želite da onemogućite pokretanje PowerArchivera pri svakom uključivanju računara.

Napomena

Za minimalnu potrošnju resursa, PowerArchiver Starter je pisan u asemblerskom jeziku tako da ima minimalnu veličinu (179 kB na disku, i 64 kB u instalaciji) dok je potrošnja memorijskih resursa (samo 784 kB radne memorije).

Navigation