Korištenje FTP-a u PowerArchiveru

Uvod

PowerArchiver posjeduje ugrađene FTP mogućnosti. Uglavnom je dizajniran za upotrebu u Auto-Backup (.pbs) skriptama, ali ova značajka se također može koristiti za slanje bilo koje otvorene arhive na vaš FTP server i to preko “FTP Arhive” u izborniku “Datoteka”, ili čak kroz prigodne ekstenzije ljuske (zadano su onemogućene, provjerite “Mogućnosti> Konfiguracija> Integracija” za omogućavanje ove značajke). Ipak, svaka od mogućnosti pokreće isti FTP Quick Connect ekran gdje možete odabrati FTP profil koji biste željeli koristiti, ili čak kreirati jedan.

FTP Profili

Sve važnije informacije o FTP stranicama su pohranjene u FTP Profilima. Značajka PowerArchivera da čuva sve potrebne informacije u obliku profila omogućava vam da ih možete koristiti bez ponovnog unošenja FTP informacija.

Kreiranje i uređivanje FTP Profila

Novi profil možete kreirati putem FTP Quick Connect ili koristeći “Konfiguracija> FTP Profili”. Jednostavno kliknite na “Novi profil” da bi došli do FTP Upravitelja profila.

Ako želite urediti postojeći profil, odaberite profil i kliknite na “Uredi profil”.

Mogućnosti FTP Upravitelja profila

 • “Ime” - unesite naziv za FTP profil.
 • “Adresa ili IP” - ovdje je potrebno unijeti FTP Internet adresu (npr. ftp.mysite.com).
 • “Port” - port FTP servera. Zadano je 21, ali vaš FTP server možda koristi drugi port. Molimo da kontaktirate vašeg sistem administratora FTP tehničke podrške ako niste sigurni koji port trebate koristiti.

"Način" - odaberite protokol prijenosa:

 • FTP” - standardni FTP protokol korišten na većini FTP servera.
 • “SFTP” - Sigurnosni FTP protokol za mnogo sigurnije prijenose (vaš ftp server mora podržavati ovu mogućnost).
 • “Anonimna prijava” - uključite ovu mogućnost ako ne trebate korisničko ime i šifru za pristup vašem FTP serveru.
 • “Korisničko ime” - unesite prijavu za vaš FTP; koristite jedino ako je za prijavu potrebno vaše korisničko ime i šifra.
 • “Šifra” - ovdje unesite vašu šifru. Za anonimnu prijavu, potrebna je e-mail adresa. PowerArchiver je unio zadanu anonimnu e-mail adresu koju možete promijeniti.
 • “Vremensko ograničenje” - PowerArchiver će prikazati grešku ako ne dobije odgovor od servera u navedenom vremenu. Promijenite zadanu vrijednost ako vaša Internet konekcija zahtjeva više vremena za pristup serveru.
 • “Pasivni mod” - najvjerojatnije ćete morati koristiti pasivni mod za pristup vašem FTP serveru ako se nalazi iza vatrozida ili NATa. Ako iz nekog razloga se ne možete povezati s vašim FTP serverom a koristite DSL ili kablovsku konekciju, najvjerojatnije ćete morati uključiti ovu mogućnost.

Informacije o datoteci

Datotečne informacije se pojavljuju u FTP Quick Connect prozoru i relevantne su za vaše trenutno FTP slanje podataka.

 • “Lokalna datoteka” - je putanja do vaše lokalne datoteke koju želite slati. PowerArchiver unosi zadano informacije u ovo polje tako da ih ne morate mijenjati.
 • “Odredišna datoteka” - ovo je odredište na vaše FTP serveru na koji će se datoteka poslati. Ako ostavite zadano, PowerArchiver će poslati datoteku u izvorni direktorij na FTP serveru.

Dodatne informacije

FTP Profili su sačuvani korištenjem 256-bit AES šifriranja. Ovo čini vaše podatke o FTP prijavi mnogo sigurnijim od običnog teksta, ali još ne 100% sigurnim.

Navigation