Uporaba Windows Task Schedulera

Uvod

Windows Task Scheduler je Microsoftov program koji se isporučuje s gotovo svakom verzijom Windowsa. Koristi se za izradu rasporeda različitih zadataka za koje želite da se izvršavaju automatski, sve ga ovo čini dobrim alatom za korištenje s PowerArchiver Backup skriptama (.PBS).

Raspored izrade sigurnosne kopije

Windows Task Scheduler se obično nalazi u “Start Menu> Programs> Accessories> System Tools> Scheduled Tasks”.

Niže su navedene korak po korak upute kako zakazati pokretanje .PBS datoteke pomoću Windows Task Schedulera:

  • Korak 1. Kliknite na “Start Menu> Programs> Accessories> System Tools> Scheduled Tasks”. otvorit će se Scheduled Tasks prozor.
  • Korak 2. Kliknite na “Add Scheduled Task”. Prikazat će se Scheduled Task Čarobnjak.
  • Korak 3. Kliknite na gumb “Browse” u Scheduled Task Čarobnjaku. Pronađite vaš backup skriptnu datoteku (.pbs) koju želite raspodijeliti i zatim kliknite “Open”.
  • Korak 4. Nastavite s unosom imena zadatka i vremena u koje želite da rasporedite izradu sigurnosne kopije.
  • Korak 5. Unesite korisničko ime i šifru ako je potrebno da biste pokrenuli izradu sigurnosne kopije.

Napomena: provjerite dali ste ovo unijeli ispravno, jer su ovdje greške najčešće.

  • Korak 6. Posljednji prozor Scheduled Task Čarobnjaka će prikazati vaše odabrane mogućnosti. Kliknite “Finish” da zatvorite čarobnjaka i zakažete vašu izradu sigurnosne kopije.

Sada biste morali da vidite vašu zakazanu izradu sigurnosne kopije u Scheduled Tasks prozoru. Da biste se uvjerili da ste sve uradili ispravno, možete desnim klikom miša na zadatak odabrati “Run”. Ovo će pokrenuti izradu sigurnosne kopije i biće te u mogućnosti da vidite da li se sve događa kako bi trebalo.

Savjet

Trebali bi ste odabrati “Pokreni tiho iz Windowsa” mogućnost u PowerArchiver Backup Čarobnjaku. Na taj način izrade sigurnosne kopije mogu biti završene automatski.

Ne možete naći Windows Task Scheduler?

Ako iz nekog razloga Windows Task Scheduler nije instaliran prilikom vaše instalacije Windowsa, otiđite na “Add/Remove Windows Components” u “Add or Remove Programs” alatu u vašem “Control Panel” i instalirajte ga sada.

Navigation