Integracija ljuske Windowsa

Brzo možete pristupiti većini PowerArchiverovih značajki putem integracije programa s Windowsima 95/98/NT/2000/XP/2003. Korištenje PowerArchivera putem Windows Explorera je najbrži način za kreiranje i raspakiranje arhiva.

VAŽNO: Po zadanim postavkama PowerArchiver koristi samo nekoliko ekstenzija ljuski Explorera, zato otiđite na “Mogućnosti> Konfiguracija> Integriranje” za fino podešavanje .

Zipovanje i unzipovanje datoteka koristeći Windows Explorer:

  • Da bi raspakirali sve datoteke iz ZIP arhive bez napuštanja Windows Explorera, desnim klikom na sažetu datoteku odaberite “Raspakiraj u…”, “Raspakiraj u C:\…”, ili “Raspakiraj ovdje” iz kontekstnog (desni klik) izbornika. Ako odaberete “Raspakiraj u”, pojaviti će se upit za odabir direktorija u koji želite raspakirati datoteke.
  • Drugi način za raspakiranje datoteka iz arhive je korištenje desne tipke miša za povlačenje i ispuštanje arhive iz prozora Explorera na bilo koju ikonu direktorija, zatim odaberite “Raspakiraj u” iz kontekstnog izbornika. Da biste ovo učinili, obavezno koristite desnu tipku miša prilikom povlačenja.
  • Za dodavanje datoteka u ZIP arhivu napuštajući Windows Explorer, samo odaberite jedan ili više datoteka/direktorija u Exploreru, desnim klikom na jedan od ovih označenih datoteka/direktorija i odaberite “Sažmi u…” ili “Sažmi u ZIP”. Drugi način za dodavanje datoteka u postojeću arhivu je da povučete bilo koju datoteku na ikonu arhive.
  • Možete učiniti gotovo sve aktivnosti PowerArchivera iz ekstenzija ljuske Explorera, uključujući: sažimanje, raspakiranje (više-dijelne arhive), podijeliti zip arhive, pretvoriti arhive, provjeriti arhive, poslati e-mailom, poslati FTPom, šifrirati i dešifrirati datoteke (.pae). Neke od ovih mogućnosti su zadano onemogućene tako da korisnici početnici ne bi bili zbunjeni mnoštvom mogućnosti. Možete otići na “mogućnosti> Konfiguracija> Integriranje” da biste promijenili postavke ekstenzija. Veoma preporučamo da podesite ove mogućnosti.

Korištenje funkcija Povuci i ispusti PowerArchivera:

  • Za raspakiranje arhive, desnim klikom na nju je povucite u bilo koji direktorij u prozoru Explorera. Kada otpustite desnu tipku miša, dobiti ćete mogućnosti raspakiranja za tu arhivu.

Za kreiranje nove, prazne arhive unutar Windows Explorer:

  • Desnim klikom bilo gdje na direktorij ili Desktop i iz izbornika “Nova…” odaberite “PowerArchiver ZIP datoteka”.

Pristupanje PowerArchiveru iz izbornika Start:

  • Ako ste odabrali “Uključi PowerArchiver u izbornik Start” u PowerArchiverovom izborniku “Mogućnosti”, možete pokrenuti PowerArchiver klikom na ikonu u izborniku Start.
  • Također možete pristupiti nedavno otvorenim arhivama s pomoću stavke “Documents” u izborniku Start.
Navigation