Windows Verbindingen

Microsoft heeft het begrip „Verbinden” als vogt gedefinieerd:

Het aanwijzen van een bestandsextensie als toebehorend aan een benoemde applicatie, zodat bij het openen van een bestand met die extensie, dit automatisch met de juiste applicatie gebeurd.

Bijvoorbeeld: Windows verbindt standaard .WRI bestanden met WordPad en .TXT bestanden met Notepad. De meeste Windows applicaties verbinden bij installatie de bijbehorende extensies. Microsoft Word verbindt .DOC bestanden en PowerArchiver verbindt bestanden met de extensie .ZIP (en andere archiefformaten die door PowerArchiver ondersteund worden).

PowerArchiver, Mijn Computer en Windows Verkenner gaan alle drie op gelijke wijze met verbindingen om. Als u dubbelklikt op een bestand dat een verbinding heeft, dan wordt dit bestand met de verbonden applicatie geopend.

PowerArchiver gebruikt de verbindingen bij het dubbelklikken op een bestand in het hoofdvenster van PowerArchiver en bij de Check Uit optie. De Check Uit optie van PowerArchiver gebruikt de verbindingen om twee redenen: om het juiste icoon bij de bestanden te kunnen plaatsen en om te verzekeren dat een bestand bij dubbelklikken met de juiste applicatie geopend wordt.

Verbindingen kunt u aanpassen vanuit de Verkenner of Mijn Computer onder „Map Opties” in de tab „Bestandstypen”. Selecteer „Opties” in het menu „Beeld” of „Map Opties” in het menu „Extra” (Afhankelijk van de Windows versie) en klik daarna op de tab „Bestandstypes” tab.

Navigatie