Windows Shell Integratie

Veel PowerArchiver opties kunt u snel benaderen via de shell extensies in Windows 95/98/NT/2000/XP/2003. PowerArchiver gebruiken via Windows Verkenner is de snelste manier om archieven aan te maken of uit te pakken.

BELANGRIJK: slechts enkele shell extensies worden standaard geactiveerd, ga daarom naar „Opties> Configuratie> Shell Extensies” om de door u gewenste opties in te schakelen.

  • Om alle bestanden uit een archief uit te pakken zonder de Windows Verkenner te verlaten, klikt u met rechts op het archief. Kies dan „Uitpakken in…”, „Uitpakken in C:\…” of „Hier uitpakken” in het menu. Als u „Uitpakken in” kiest, moet u aangeven in welke map u de bestanden wilt uitpakken.
  • U kunt ook een archief met de rechter muisknop ingedrukt slepen en loslaten op een map en vervolgens kiezen voor „Uitpakken in” in het context menu.
  • Om één of meerder bestanden toe te voegen aan een ZIP archief zonder Windows Verkenner te verlaten, selecteert u de bestanden en klikt daarna met de rechter muistoets op één van die bestanden. Kies dan”Comprimeren naar…” of „Comprimeren naar ZIP”. U kunt ook bestanden verslepen naar een archiefbestand in de Verkenner.
  • Vrijwel alle functies van PowerArchiver kunt u via de Verkenner Shell Extensies uitvoeren, inclusief: comprimeren, uitpakken (meerdere archieven), splitsen van zip archieven (span), converteren van archieven, testen, e-mail, FTP, versleutelen en ontsleutelen van bestandens (.pae). Niet alle opties zijn standaard geactiveerd. Ga daarom naar „Opties> Configuratie> Shell Extensies” om de door u gewenste opties in te schakelen.

Drag en drop met PowerArchiver:

  • Om een archief uit te pakken sleept u het met rechts naar een willekeurige map in de Verkenner. Bij het loslaten van de rechter muisknop krijgt u de opties voor het uitpakken te zien.

Een nieuw archief aanmaken vanuit Windows Verkenner:

  • Klik met rechts in de map of op het bureaublad en kies in het menu „Nieuw…” voor „PowerArchiver ZIP bestand”.

PowerArchiver opstarten vanuit het Start Menu:

  • Als u de optie „Neem PowerArchiver op in het Startmenu ” in het PowerArchiver menu „Opties” activeert, kunt u PowerArchiver starten door op het icoon in het Start menu te klikken.
  • U kunt recent geopende archieven terugvinden in de optie „Documenten” in het Startmenu.
Navigatie