Een nieuw archief aanmaken

Algemene informatie

Voor een introductie, zie „Korte inleiding - Een nieuw archief maken”.

U kunt op de volgende manieren een nieuw archief aanmaken:

  • In het hoofdvenster van PowerArchiver, door te kiezen voor „Bestand> Nieuw archief…” of te klikke op de knop Nieuw in de knoppenbalk
  • Vanuit Windows Verkenner, via de Verkenner Shell Extensies
  • Met behulp van Drag en Drop

Een nieuw archief aanmaken vanuit het hoofdvenster

Kies „Nieuw archief…” in het menu „Bestand”.

Het Nieuw archief dialoogvenster verschijnt. Geef de naam van het archief dat u wilt aanmaken. Het venster werkt confiorm een standaard Windows Opslaan dialoogvenster. De namen van bestaande archieven in de gekozen map, worden getoond, zodat u eenvoudig een niet bestaande naam kunt opgeven.

In het invoerveld „Opslaan als type” kunt u aangeven welk soort archief u wilt aanmaken: ZIP, 7-Zip, CAB, LHA (LHA), TAR, BH (BlakHole) of PowerArchiver Auto-Backup Script.

Als u een TAR.GZ of TAR.BZ2 archief wilt maken, kies dan eerst TAR. Bij het toevoegen van bestanden kunt u dan „GZIPed TAR” of „BZIPed TAR” kiezen bij de compressiemethode.

Welke compressie gebruiken?

In de meeste gevallen kunt u het beste het ZIP compressieformaat kiezen. Het is vrij snel en vrijwel iedereen kan het uitpakken. De Windows versies vanaf WinME en Win2000 ondersteunen ZIP en CAB compressie zonder toegevoegde programmatuur.

7-Zip formaat

Het 7-Zip formaat is aan te bevelen als u grote bestanden moet comprimeren. Het heeft namelij de beste compressie van alle ondersteunde resultaten. Zie 7-Zip details om meer over 7-Zip te leren.

Navigatie