Ajoitettujen toimintojen käyttö

Johdanto

Windowsin Ajoitetut toiminnot on Microsoftin ohjelma, joka on melkein jokaisessa Windowsin versiossa. Sitä käytetään ajoittamaan eri toimia, jotka halutaan käynnistyvän itsestään. Siksi se on hyödyllinen työkalu käytettäväksi yhdessä PowerArchiverin Backup Express Liten skriptien (pbs) kanssa.

Ajoita varmuuskopiointi

Windowsin Ajoitetut tehtävät on yleensä valikossa ”Käynnistä > Ohjelmat > Apuohjelmat > Järjestelmätyökalut > Ajoitetut tehtävät” eli englanninkielisissä järjestelmissä ”Start Menu> Programs> Accessories> System Tools> Scheduled Tasks”.

Tässä käydään vaihe vaiheelta läpi se, miten ajoitetaan pbs-tiedostoja Ajoitetuilla tehtävillä:

  • 1. vaihe Paina ”Käynnistä > Ohjelmat > Apuohjelmat > Järjestelmätyökalut > Ajoitetut tehtävät” (eng. ”Start Menu > Programs > Accessories > System Tools > Scheduled Tasks”). Ajoitetut tehtävät avautuu.
  • 2. vaihe Paina ”Lisää ajoitettu tehtävä”. Ajoitettujen tehtävien velho avautuu.
  • 3. vaihe Paina ”Selaa”-painiketta ja selaa varmuuskopiointiskriptisi (.pbs), jonka haluat panna ajoitetuksi ja paina ”Avaa”.
  • 4. vaihe Kirjoita tehtävän nimi ja valitse varmuuskopiointiaika.
  • 5. vaihe Kirjoita käyttäjänimi ja salasana jos varmuuskopioinnissa tarvitaan niitä.
  • Huomaa: varmista, että kirjoitat nämä tiedot oikein. Tämä on yleisin virheiden syy.
  • 6. vaihe Viimeinen ajoitettujen tehtävien ikkuna avautuu, ja valitsemasi asetukset näytetään. Paina ”Valmis”. Tehtävä on nyt ajoitettu.

Sinun pitäisi nyt nähdä ajoittamasi varmuuskopiointi Ajoitettujen toimintojen ikkunassa. Varmistaaksesi, että kaikki on tehty oikein, voit painaa toimintoa hiiren oikealla näppäimellä ja painaa ”Käynnistä”. Tämä käynnistää varmuuskopion ja näet, että kaikki toimii niin kuin pitääkin.

Vinkki

Varmuuskopiovelhossa kannattaa valita ”Käynnistä hiljaisena Windowsissa”-asetus ja poista valinta kohdasta ”Näytä viesti 'Varmuuskopio valmis'”. Tällä tapaa varmuuskopiointi toimii täysin itsenäisesti.

Etkö löydä Ajoitettuja tehtäviä?

Jos Windowsin Ajoitetut tehtävät ei ole jostain syystä asennettu Windowsia asennettaessa, avaa vain Ohjauspaneelin ”Lisää tai poista sovellus”-työkalu ja mene ”Windowsin asennus”-kohtaan. Asenna ”Ajoitetut tehtävät”.

Navigation