Uuden paketin luominen

Yleistietoja

Saadaksesi alustavaa tietoa lue kappale nimeltä ”Alkuopas - Uuden paketin luominen”.

Voit luoda paketin usealla eri tavalla:

  • Painamalla ”Tiedosto > Uusi paketti” PowerArchiverin ikkunasta tai painamalla työkalupalkin Uusi-painiketta.
  • Suoraan Windows Explorerista käyttämällä PowerArchiverin Explorerin laajennuksia.
  • Käyttämällä raahausmenetelmää.

Uuden paketin luominen PowerArchiverin pääikkunasta

Luodaksesi uuden paketin valitse ”Tiedosto”-valikosta ”Uusi paketti…”.

Esiin aukenee Uusi paketti -ikkuna. Kirjoita uudelle paketille nimi. Tämä valintaikkuna toimii melko samanlailla kuin tavallinen Windowsin tallennusikkuna. Luettelossa näkyvät valitussa kansiossa olevien pakettien nimet. Se auttaa sinua valitsemaan sellaisen nimen, joka ei ole vielä käytössä.

Voit valita haluamasi tallennusmuodon ”Tallennusmuoto”-ponnahdusvalikosta. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat ZIP, 7-Zip, CAB, LHA (LZH), TAR, BH (BlakHole) ja PowerArchiverin Backup -skripti.

Jos haluat luoda TAR.GZ- tai TAR.BZ2-paketin, sinun pitää valita TAR, kun uutta tiedostoa luodaan ja myöhemmin lisättäessä pakettiin tiedostoja voit valita pakkausmenetelmäksi ”GZIPed TAR”- tai ”BZIPed TAR”-muodon.

Mitä muotoa kannattaa käyttää?

Suosittelemme, että käytät ZIP-muotoa useimmissa tapauksissa. Se on melko nopea ja monilla käyttäjillä on jo ZIP- tiedostoja avaava ohjelma. Uusimmat Windowsit (WinME, Win2000, WinXP, Win2003 jne.) tukevat ZIPin ja CABin pakkaamista suoraan käyttöjärjestelmässä joten jos lähettää ZIPin tai CABin jollekulle, hän todennäköisesti saa avattua sen.

7-Zip-muoto

Suosittelemme myös käyttämään 7-Zip-muotoa erityisesti isoja tiedostoja pakattaessa, koska se pakkaa parhaiten kaikista PowerArchiverissa olevista muodoista. Lue lisätietoa 7-Zip-muodosta.

Navigation