Gebruik van FTP in PowerArchiver

Introductie

PowerArchiver heeft ingebouwde FTP functionaliteit. Deze functie is voornamelijk bedoeld voor gebruik bij de backupfunctie (.pbs scripts), maar u kunt ieder willekeurig geopend archief uploaden naar FTP server. Kies hiervoor „Bestand> FTP Archief”. U kunt ook met behulp van de shell extensies bestanden uploaden. Wat u ook kiest, u komt altijd in hetzelfde startscherm terecht, waar u een profiel kunt kiezen. U kunt hier eventueel ook een nieuw profiel aanmaken.

Ftp profielen

Alle informatie die van belang is bij een FTP verbinding wordt opgeslagen in een FTP profiel. Zo kunt u, door voor dit profiel te kiezen, in één keer de juiste instellingen kiezen.

Een FTP Profiel aanmaken & bewerken

U kunt een nieuw profiel aanmaken via FTP Quick Connect („Bestand> FTP archief…) of in „Configuratie> FTP Profielen”. Klik op „Nieuw” om de FTP Profiel Manager te starten. Als u een profiel wilt aanpassen, selecteer dan het profiel en klik vevogens op „Bewerken”

FTP Profiel Manager Opties

  • „Naam” - Voer hier de naam voor het profiel in.
  • „Hostnaam of IP” - Voer hier het adres van uw FTP server in (bv. ftp.mysite.com)
  • „Poort” - Uw FTP poort, standaard is dit 21 maar het is mogelijk dat u een andere poort dient te gebruiken. Neem contact op met uw systeembeheerder of technishe support als u niet weet wat u hier in moet vullen.
  • „Anonieme login” - voor als u geen gebruikersnaam/wachtwoord hoeft op te geven om uw ftp server te benaderen.
  • „Gebruikersnaam” - als u moet inloggen op uw ftp server, voer dan hier uw gebruikersnaam in.
  • „Wachtwoord” - als u moet inloggen op uw ftp server, voer dan hier uw gebruikersnaam in. Voor anonieme logins is uw emailadres vereist. Wij hebben een anoniem adres opgegeven dat u desgewenst kunt aanpassen.
  • „Timeout” - PowerArchiver geeft een foutmelding als er binnen de ingestelde tijd geen verbinding met de server is kunnen maken. U kunt de instelling aanpassen als uw verbinding meer tijd nodig heeft om met de server te kunne verbinden.
  • „Passieve mode” - passieve mode is vaak nodig als u zich achter een firewall of NAT bevind. Als u geen verbinding kunt maken met uw ftp server en u gebruikt DSL of Kabel internet via een lokaal netwerk, dan dient u deze optie te activeren.

Bestandsinformatie

  • „Lokaal bestand” - pad naar het bestand dat u wilt uploaden. PowerArchiver vult dit zelf in. U hoeft hieraan niets te wijzigen.
  • „Doelbestand” - dit is het doel op uw ftp server. Als u hieraan niets wijzigt wordt het bestand in de root van de ftp server gezet.

Aanvullende informatie:

FTP Profielen worden opgeslagen met AES 128 bit versleuteling. Dit is aanzienlijk veiliger dan als platte tekst, maar nog steeds niet 100% veilig. Alle profielen zijn immers beveiligd met hetzelfde wachtwoord. Zorg er daarom voor dat niemand zo maar toegang heeft tot uw computer.

Navigatie