Wachtwoord Manager

Introductie

PowerArchiver bevat een erg handige functie, namelijk de Wachtwoord Manager. Net als uw browser can PowerArchiver Wachtwoord Manager uw wachtwoorden bewaren. PowerArchiver kan dat doen voor alle beveiligde archieven (versleutelde ZIP en PAE bestanden) waarvan u wilt dat PowerArchiver dat doet. De Wachtwoord Manager is zo ontworpen, dat de omgang met beveiligde bestanden veel gemakkelijker is voor PowerArchiver gebruikers. Uiteraard is het mogelijk deze functie uit te schakelen als u bezorgd bent over de veiligheid.

Hoe veilig is de Wachtwoord Manager?

Intern worden de wachtwoorden opgeslagen met 256-bit AES versleuteling, wat betekent dat ze erg veilig zijn opgeslagen. Het is mogelijk deze beveiliging te kraken, maar wel zeer onwaarschijnlijk. De kans dat uw wachtwoord geraden wordt is -uitgaande van de wijze waarop de meeste mensen hun wachtwoorden kiezen- vele malen groter. Werkt u in een erg onveilige omgeving of werkt u met zeer geheime materialen, dan is het mogelijk beter deze optie uit te schakelen. Kies „Opties> Configuratie> Wachtwoord Manager” om uw instellingen vast te leggen. Houdt in gedachten dat het veel eenvoudiger is data rechtstreeks van uw computer te stelen, dan vanaf afstand (internet). Als u data heeft die niet voor alle ogen geschikt is, neem dan alle beveiligingsmaatregelen die nodig zijn.

Hoe intelligent is de Wachtwoord Manager?

Erg intelligent! Als u eenmaal het wachtwoord van een archief heeft opgeslagen, dan kunt u dit archief zonder problemen openen, bekijken, uitpakken en zelfs hulpmiddelen als archief converteren gebruiken zonder een wachtwoord op te moeten geven.

Navigatie