Gebruik van de Windows Taakplanner

Introductie

Windows Taakplanner is een Microsoft programma dat in bijna iedere Windowsversie is opgenomen. Het wordt gebruikt om taken uit te voeren op vastgestelde tijden, zonder dat u hier zelf rekening mee dient te houden. Hierdoor is het uitermate geschikt om in combinatie met PowerArchiver Backup scripts (.PBS) te gebruiken.

Een backup plannen

Windows Taakplanner kunt u normaliter terugvinden in „Start Menu> Alle programma's> Bureau-Accessories> Systeemwerkset> Geplande taken”.

Hieronder staat in een stappenplan beschreven hoe u een a .PBS script als taak kunt laten uitvoeren door Windows Taakplanner:

  • Stap 1. Klik op Start Menu> Alle programma's> Bureau-Accessories> Systeemwerkset> Geplande taken”. Het venster „Geplande taken” wordt geopend.
  • Stap 2. Dubbelklik op „Een nieuwe taak toevoegen”. De Wizard Taak plannen verschijnt.
  • Stap 3. Klik op „Volgende” en vervolgens op „Bladeren” Wijs het backupscript aan (.pbs) dat u wilt inplannen en klik op „Openen”.
  • Stap 4. Geef vervolgens de naam voor de taak op en geef aan wanneer deze moet worden uitgevoerd.
  • Stap 5.Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in en klik op „Volgende”.
  • Pas op! Controleer dit goed. Het foutief invullen hiervan is de meest voorkomende oorzaak van problemen met backups.
  • Stap 6. Er wordt een samenvatting van de ingevoerde gegevens getoond. Klik op „Voltooien” om de wizard af te sluiten.

U moet nu uw geplande backup zien staan in het venster Geplande taken. U doet er goed aan te controleren of alles correct werkt. Klik met rechts op de taak en kies „Uitvoeren”. De backup wordt dan uitgevoerd en u kunt controleren of alles naar wens wordt uitgevoerd.

Tip

Selecteer „Op achtergrond uitvoeren als vanuit Windows opgestart”in de PowerArchiver Backup Wizard. De backup zal dan volkomen automatisch worden uitgevoerd.

Kunt u de Windows Taak planner niet vinden?

Mocht Windows Taak planner niet zijn geïnstalleerd, ga dan naar het „Configuratiescherm”, kies „Software” en „Windows onderdelen toevoegen of verwijderen”. Hier kunt u de Taak planner installeren.

Navigatie