FTP:n käyttö PowerArchiverissa

Johdanto

PowerArchiverissa on valmiina FTP-ominaisuudet. Pääasiassa ne suunniteltiin varmuuskopioskritejä (.pbs) varten, mutta voit muutenkin lähettää sillä paketteja FTP-palvelimellesi. Tätä varten ovat Tiedosto-valikon toiminto ”Lähetä paketti FTP:lla” ja laajennustoiminto Explorerissa (aluksi poistettuna, voi panna päälle kohdasta ”Asetukset” > Säädöt > Laajennukset”). Kaikki vaihtoehdot käynnistävät saman ftp-ikkunan, jossa voit valita haluamasi profiilin tai tehdä uuden.

FTP-profiilit

Kaikki asianmukainen tieto ftp-paikasta varastoidaan ftp-profiileihin. PowerArchiver tallentaa kaiken tiedon sopivasti profiileiksi, jotta voisit käyttää sitä toistekin joutumatta kirjoittamaan uudestaan ftp-sivun tietoja.

FTP-profiilin teko ja muokkaus

Voit tehdä uuden profiilin ftp-ikkunassa tai Asetukset-valikosta: ”Säädöt > FTP-profiilit”. Paina vain ”Uusi profiili”, niin pääset kirjoittamaan profiilin tiedot.

Jos haluat muokata profiilia, valitse profiili listasta ja paina ”Muokkaa profiilia”.

FTP-profiilin hallintatyökalun asetukset

 • ”Nimi” - kirjoita FTP-profiilin nimi.
 • ”Hostname, ftp-isäntä tai IP” - tähän täytyy kirjoittaa ftp-sivusi osoite (esim. ftp.mysite.com).
 • ”Portti” - portti, jota ftp-palvelimesi käyttää. Vakiona se on 21, mutta ftp-palvelimesi saattaa käyttää toistakin porttia. Ota yhteys järjestelmävalvojaasi tai ftp-yhteyden tarjoajan tekniseen tukeen (tai ukk:iin), jos et ole varma, mitä porttia sinun pitäisi käyttää.
 • ”Tapa” - valitse siirtoprotokolla
  • FTP” - useimpien FTP-palvelinten käyttämä standardi.
  • ”SFTP” - Secure FTP turvallisempiin yhteyksiin (FTP-palvelimen pitää tukea tätä toimintoa).
 • ”Anonyymi kirjautuminen” - rasti tämä vaihtoehto, jos et tarvitse käyttäjänimeä ja salasanaa saadaksesi yhteyden ftp-palvelimelle.
 • ”Käyttäjänimi” - kirjoita ftp-sivusi käyttäjänimi (vain jos sinun täytyy kirjautua käyttäjänimellä ja salasanalla.)
 • ”Salasana” - kirjoita salasanasi tähän (anonyymissä kirjautumisessa sähköpostiosoitteesi). PowerArchiver antaa itsestään vakio-osoitteen, jonka varmaankin haluat vaihtaa.
 • ”Aikakatkaisu” - jos PowerArchiver ei saa vastausta palvelimelta määritetyssä ajassa, se antaa virheilmoituksen. Vaihda oletusarvo, jos nettiyhteytesi tarvitsee enemmän aikaa yhteyden luomiseen.
 • ”Passiivin tapa” - sinun täytyy varmaankin käyttää passiivista tapaa päästäksesi ftp-palvelimelle, jos käytössäsi on palomuuri tai NAT. Jos jostain syystä et voi yhdistää ftp-palvelimellesi ja käytät DSL:ää tai kaapeliyhteyttä, sinun todennäköisesti täytyy rastia tämä vaihtoehto.

Tiedoston tiedot

Tiedostotiedot näkyvät ftp-ikkunassa ja ne koskevat silloisen paketin lähettämistä.

 • ”Paikallinen tiedosto” - on sen paikallisen tiedoston polku, jonka haluat lähettää. PowerArchiver kirjoittaa tiedon tähän kenttään itsestään, joten sinun ei tarvitse muuttaa sitä itse.
 • ”Kohdetiedosto” - on tiedoston polku ftp-palvelimella, jonne tiedosto lähetetään. Jos jätät tämän määrittämättä, PowerArchiver lähettää tiedoston suoraan ftp-sivusi juureen.

Lisätietoa

FTP-profiilit tallennetaan käyttämällä 256-bittistä AES-kryptausta, joka salaa syöttämäsi tiedot paljon turvallisemmin kuin pelkkä teksti. Tämä ei silti tietentään ole sataprosenttisen turvallista.

Navigation