Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

fi:help:main:tools:encryption_tool [2016/04/19 07:06] (nykyinen)
Rivi 1: Rivi 1:
 +====== Kryptaus (pae-tiedostot)   ======
 + 
  
 +
 +
 +**Johdanto PowerArchiverin tietoturvallisen kryptauksen käyttöön.** 
 +PowerArchiverissa tiedosto voidaan kryptata kahdella eri tavalla: 
 +
 +
 +
 +
 +  * PAE-kryptauksella , joka on erityinen kryptausmuoto minkä tahansa PowerArchiverin tukeman paketin kryptaukseen.
 +  * ZIP AES -kryptaus - uusi tietoturvallinen ZIP-kryptausmuoto; voidaan käyttää suosittujen zip-ohjelmien uusimpien versioiden kanssa.
 +
 +
 +
 +==== Johdanto PAE-kryptaukseen ====
 +
 +
 +PowerArchiver tarjoaa turvallisen kryptauksen pae-tiedostojen muodossa. PA:n kryptaustyökalulla turvaat koneellasi olevat tiedot tehokkaimmilla nykyään käytössä olevilla kryptausmuodoilla. Erittäin hyödyllistä tämä on silloin, kun sinun pitää lähettää tärkeää tietoa sähköpostilla tai ftp:lla. Lisäksi PA osaa käsitellä PAE-tiedostoja älykkääsi niin, että jos kryptaat paketin (vaikkapa zip- tai cab-tiedoston tai minkä vain tuetun muodon), PowerArchiver osaa käsitellä pakettia niin kuin tavallista pakettia, kun seuraavan kerran avaat pae-tiedoston.
 +
 +Työkalun käynnistäminen: "Työkalut"-valikosta "Kryptaa tiedosto".
 +
 +Kryptaus-ikkunassa sinun täytyy tehdä seuraavat asiat:
 +
 +  * "Valitse lähdetiedosto" - valitse tiedosto, jonka aiot kryptata.
 +  * voit kryptata minkä vain tiedoston, mutta suosittelemme pakettien kryptaamista, koska PowerArchiver osaa käsitellä niitä älykkäästi
 +  * "Valitse kohdetiedosto" - kirjoita kryptatun tiedoston nimi ja sijainti.
 + 
 +
 +  * "Kryptaustapa" - Valitse muoto, johon haluat tiedoston tai paketin kryptata.
 +    * "ZIP" - salaa tiedosto tai paketti file/archive in ZIP format encryption including AES encryption. Salaustavat:
 +       * "Pois päältä" - ei kryptaa ZIP-pakettia. 
 +       * "PK 2.04g" - luo normaalin ZIP-paketin, jossa on heikko salaus mutta luettavissa kaikilla ZIP-ohjelmilla. 
 +       * "128-bittinen PK AES" - luo 128-bittisesti PK AES -kryptatun ZIP-paketin, jota voi lukea uusilla ZIP-ohjelmilla (PowerArchiver 9.xx, PkZip 8.xx, WinZip 9.xx jne). 
 +       * "192-bittinen PK AES" - luo 192-bittisesti PK AES -kryptatun ZIP-paketin, jota voi lukea uusilla ZIP-ohjelmilla (PowerArchiver 9.xx, PkZip 8.xx, WinZip 9.xx jne). 
 +       * "256-bittinen PK AES" - luo 128-bittisesti PK AES -kryptatun ZIP-paketin, jota voi lukea uusilla ZIP-ohjelmilla (PowerArchiver 9.xx, PkZip 8.xx, WinZip 9.xx jne). 
 +    * "7-Zip" - salaa 7zip-paketin 256-bittisellä AES-salauksella.
 +
 +    * "PAE" - salaa valitun tiedoston tai paketin PAE-muotoon seuraavilla salaustavoilla:
 +
 +       * PAE:lla on 5 eri salaustapaa. Rijndael - AES (oletus) on niistä turvallisin. Suosittelemme, että käytät salaukseen Rijndaelia, koska se on valittu uudeksi Advanced Encryption Standardiksi (AES). Lue lisätietoa Rijndaelista AESin verkkosivulta.
 +
 +
 +  * "Pakkausasetukset" - valitse pakkausteho (vain ZIPillä ja 7-Zipillä).
 +  * "Poista alkuperäinen tiedosto kryptauksen jälkeen" - jos tämä valitaan, kryptattava (lähde)tiedosto poistetaan kryptauksen jälkeen.
 +  * "Kätke tiedostonimi" - piilottaa kryptatun tiedoston tiedostonimen.
 +
 +
 +  * "Luo SFX-tiedosto" - luo itsestäänpurkautuvan kryptatun tiedoston  (.exe), joka voidaan purkaa ilman PowerArchiveria.
 +
 +Kun olet valinnut asetukset, paina "Kryptaa" kryptataksesi tiedoston. PowerArchiver kysyy seuraavaksi salasanaa ja sinun pitää kirjoittaa se kahteen (2) kertaan.
 +
 +**HUOMAA: On tärkeää, ettet unohda salasanaasi. Jos unohdat salasanan, et voi käyttää tiedostoa enää. Unohtunutta salasanaa ei pystytä millään tavalla palauttamaan.** 
 +
 +
 +Koska PowerArchiver ei pakkaa tietoja pae-tiedostossa, suosittelemme parhaiden tulosten saamiseksi käyttämään kryptausta pakattuihin tiedostoihin.
 +
 +
 +
 +
 +==== PAE-kryptausvinkkejä ====
 +
 +
 +  * PowerArchiver osaa älykkäästi käsitellä pae-tiedostojen sisällä olevia paketteja. Jos avaat pae-tiedoston, jossa on vaikkapa "esimerkki.zip", PowerArchiver avaa sen ja voit käsitellä sitä kuin tavallista pakettia. Jos muutat tai päivität paketin, PowerArchiver kysyy, haluatko päivittää kryptatun pae-tiedoston myös. Huomaa, että jos vastaat "ei", muutoksesi eivät tallennu. Voit poistaa kryptattujen pakettien taustakäsittelyn pois päältä kohdasta "Asetukset > Säädöt > Sekalaiset". 
 +  * PowerArchiverin salasananhallinta voi säilöä kryptattujen tiedostojen salasanat. Tämä toiminto on vakiona pois päältä, mutta jos toimit turvallisessa ympäristössä ja käytät pae-tiedostoja vain niiden lähettämiseen Internetissä, voit panna sen päälle. Näin sinun ei tarvitse joka kerta kirjoittaa salasanaa, kun haluat käyttää kryptattuja tiedostoja. Paikka on "Asetukset > Säädöt > Salasanojen hallinta". 
 +  * Voit tehdä pae-tiedostoja uuden paketin teon yhteydessä. Valitse vain "Kryptaa pakkaamisen jälkeen" PowerArchiverin Lisää-ikkunassa, Asetukset-sivulla. PowerArchiver avaa kryptaustyökalun heti pakkaamisen jälkeen esimääritellyillä oletusasetuksilla. 
 +  * Voit käyttää Explorerin laajennuksia tiedostojen kryptaamisessa. Voit panna päälle "Kryptaa"-valinnan asetuksista kohdasta "Säädöt > Laajennukset" tai valitse vain "Pakkaa valinnoilla" ja rasti sitten valintaruutu "Kryptaa paketti (.PAE)". 
 +
 +
 +==== Huomaa: ====
 +
 +PowerArchiver osaa lukea ja päivittää tiedostoja, jotka on kryptattu millä tahansa yllä mainitulla standardilla. 
Navigation