Yleensä paketti tarkoittaa kokoelmaa tiedostoista, jotka on yhdistetty yhdeksi tiedostoksi. Paketin sisältämät tiedostot ovat yleensä pakattuja, mikä tuo useita etuja. On kehitetty paljon erilaisia pakkausmuotoja ja PowerArchiver tukee niistä kaikkia yleisimpiä. Suosituin muoto on ZIP, minkä takia monet ihmiset puhuvat zip-tiedostoista tarkoittaessaan yleisesti pakattuja tiedostoja, paketteja.
Tiedostojen pakkaaminen säästää kovalevytilaa. Vähän käytetyt tiedostot voidaan pakata paketiksi, jotta kallista levytilaa säästyisi. Uuden ohjelmistoteknologian mukana ohjelmien ja tiedostojen koot ovat suurenneet. Kuvitellaanpa, että meillä on 100 tiedostoa, joista jokainen on 10 kilotavun kokoinen (eli yhden Windowsin Wordpadillä kirjoitetun sivun koko). Jos luulet, että nämä tiedostot vievät levytilaa yhden megan (10 kt x 100), niin olet väärässä. Sen sijaan Windowsin tavan varastoida tiedostoja takia ne voivat viedä yli 4,3 Mt. Kerro tämä kaikilla levylläsi olevilla tiedostoilla, niin ymmärrät mihin kaikki vapaa levytilasi katoaa.
Tässä vaiheessa tulee PowerArchiver avuksi. Jos pakkaisit kaikki 100 WordPadin sivua yhteen PowerArchiver-pakettiin, se veisi alle 0,5 Mt. Sitten kun tarvitset jotain paketissa olevaa dokumenttia, PowerArchiverin Näytä-ominaisuus antaa sinun käsitellä sitä yhdellä hiiren painalluksella.
Tiedostojen pakkaaminen nopeuttaa myös dokumenttien siirtoa Internetin välityksellä. Pakkaamalla tiedostot muuttuvat yhdeksi paketiksi ja tiedostojen yhteiskoko pienenee. PowerArchiverin pakkaustekniikoilla voit helposti saavuttaa 50%:n pienenemisen pakkaamattomien tiedostojen kokoihin verrattuna (suhde voi olla suurempi tai pienempi riippuen pakattavan tiedoston tyypistä).
Monet Internetistä imuroitavat tiedostot on pakattu pakettiin (ZIP ja RAR ovat yleisimpiä), jotta ne voidaan siirtää nopeammin. Monet valmistajat levittävät kokeilu- ja beta-versioitaan ZIP-paketeissa. Kaikki nämä tiedostot ovat täysin yhteensopivia PowerArchiverin kanssa.
CAB-paketit ovat ovat myös tulossa suosituksi tiedostojen levittämismuodoksi, joten PowerArchiver on täysin yhteensopiva tämänkin muodon kanssa. PowerArchiverilla voi lisäksi luoda ja muokata LHA-, TAR-, TAR.GZ-, TAR.BZ2- ja BH- eli BlakHole-tiedostoja. PA:lla voi myös lukea muotoja ARJ-, RAR- (versiot 1, 2 ja 3), ARC-, ACE- (versiot 1 ja 2), ZOO-, GZ- ja BZIP2.
Suosittelemme, että käytät ZIP-muotoa useimmissa tapauksissa. Se on melko nopea ja monilla käyttäjillä on jo ZIP-tiedostoja avaava ohjelma. Jos tarvitset kuitenkin parempaa pakkaustehoa (pienempää tiedostokokoa), paras valinta on CAB. Pakkaaminen CAB:illa on paljon hitaampaa, mutta siinä on paras pakkausteho verrattuna muihin PowerArchiverin tukemiin muotoihin. Sen pakkausteho on melkein yhtä hyvä tai parempikin kuin ACE:lla tai RAR:lla.